Økologi Bæredygtig Omtanke
Acai og blåbærgrød

Acai og blåbærgrød - En rigtig god start på dagen - Start med at sætte Chiafrø over med mandelmælk natten over. Chiafrø vil suge mælken til sig. Morgenen efter kommer du blåbær (husk at vask dem). Samt alle de andre ingredienser. Jeg satte hampfrø i kanten hele vejen rundt. Halvdelen af blåbær over, dernæst soja yoghurt og til sidst de sidste blåbær. Hak chokoladen groft.

Tilberedningstid - 10 min.

1 person

Ingredienser

natten over

       
1 Chiafrø 1/2 dl.

 

 

2 Mandel mælk - uden sukker 1 1/2 dl  

 

 

       
1 Acai 2 tsk.

 

 

2 Vaniljepulver 1 tsk.

 

 

3 Hampfrø 1 spsk.

 

 

4 Blåbær 125 g.

 

 

5 Soja yoghurt 1 dl.

 

 

6 90 % chokolade 2 stk.  

Blåbær

Vitaminer: A, B-caroten,B3, B5, B6, C, Og E-vitamin.

Mineraler: Flanoider, Zink Zn, Selen Se, Mangan Mn, Chrom Cr, Jern Fe, Calcium Ca, Kobber Cr, Jod I, Phosphor P, Mannesium Mg, Natrium Na og Kalium K.

Aminosyre: Tryptofan.

Chiafrø

Vitaminer : A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler : Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer : Tryptofan,

Fakta : Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet. Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarm floraen. Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies... brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen! Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. De er glutenfri. Der er også omega 6 i. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks. Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Tags: Grød

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: Kommentater skal godkendes inden de offentligøres