Økologi Bæredygtig Omtanke
Hampfrø grød - Fyldt op med ALT sundt

Hampfrø grød - Fyldt op med ALT sundt. Start dagen før den skal nydes med at blande Chiafrø og mandel mælk blandes sammen og sættes på køl natten over. Dagen efter blander du de øvrige ingredienser sammen. Pynt med hampfrø og puffet Quinoa.

Tilberedningstid - 10 min.

1 person.

Ingredienser

Natten over

       
1 Chiafrø 1/2 dl.

 

 

2 Mandelmælk - Uden sukker 1  1/2 dl  

 

Dagen efter 

       
1 Super booster V1.0 Greens - Superfruit 4 tsk.

 

 

2 Soja yoghurt - Neutral 2 dl.

 

 

3 Hampfrø 2 spsk.

 

 

4 Puffet Quinoa 2 spsk.  

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan,

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet. Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen. Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies... brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen! Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Tags: Grød

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst: Kommentater skal godkendes inden de offentligøres