Økologi Bæredygtig Omtanke
Daddelrulle med nødder og raw kakaopulver

Daddelrulle med nødder og raw kakaopulver

Mangler du en lille snack eller som pålæg til madkassen, så skal du klart prøve at lave denne. Den er uden tilsat raffineret sukker og smager fantastisk på brødet eller som en lille snack.

Ingredienser:

500 g dadler uden sten

2-3 spsk Kærnet smør, for vegan udgave brug  kokos olie ( jeg synes den er bedst med smør)

50 g Birkes

50 g Saltede peanuts

50 g Mandler

50 g Hasselnødder

50 g Valnødder

4 spsk raw kakaopulver 

Kokosmel til at rulle daddelrullen i (ca. 7 spsk)

 

Framgangsmåde:

Start med at rist birkes på en tør og varm pande, bare til de bliver lidt mere sprøde. Tag birkes af den varme pande og skru lidt ned, smelt kærnet smør eller kokos olie.

Blend dadlerne groft og kom dem på den varme pande, rør godt rundt så de ikke brænder på, mens de lige står lidt på panden, så blend alle nødderne groft og kom dem på panden sammen med dadlerne, lad den stå og sautere i små 5 min.

Kom daddelmassen op i en rører maskine sammen med raw kakaopulver og birkes. Sørg for at hele daddelmassen bliver blandet godt rundt, lad det køle lidt af og rul der efter en rulle. Dyp den under vandhanen, og rul den i kokosmel.

Lad den køle af og stivne i køleskabet.

Snack: Ønsker du den som snack så lav mindre små ruller eller rul daddelmassen ud mellem bagepapir og skær det ud i passende størrelse og pynt med kokosmel.

Tip: Bland med fordel også lakridspulver i, det smager fantastisk sammen med kakaosmagen.

Opbevares på køl.

Jordskokkesuppe - En lækker cremet suppe

Jordskokkesuppe - En lækker cremet suppe

Jordskokkesuppe - En lækker cremet suppe - Sæt ovnen på 200 grader. Start med at skræl Jordskokkerne, Hvidløg, ingefær, rødløg og gulerødder. Skær dem i mindre stykker. Kom kokosolie i en gryde, kom hvidløg og løg i, de skal bare brunes lidt. Dernæst kommer du de øvrige råvare i som du lige har skåret ud. tilsæt 1 liter vand samt bouillon.

Topping

Skær rugbrød i mindre stykker, kom dem i en skål og drys lidt olie og salt over. Læg dem på en bradepande med bagepapir på den ene halvdel. På den anden halvdel lægger du lufttørret skinke, og drysser salt over. Sæt det i oven i 20 minutter. Kom Græskarkerner på en tør varm pande med salt, steg dem til de popper. Når jordskokkerne og gulerod er blevet bløde og møre kommes der kokosmælk, chili, persille. Kør blenderen godt igennem til den får en ens farvet og fin konsistens. Smag til med salt og peber. Server i en dyb tallerken, drys med det lækre knasende topping og slut af med lidt persille.

Ingredienser

       
1 Jordskokker 1 kg.

 

 

2 Gulerødder 5 stk.

 

 

3 Rødløg 2 stk.

 

 

4 Hvidløg 3 stk. fede.

 

 

5 Ingefær 3 cm.

 

 

6 Bouillon - Glutenfri 2 spsk.

 

 

7 Vand 1 Liter.

 

 

8 Persille 1 dusk - gem lidt til pynt.

 

 

9 Kokosmælk 1 dåse.

 

 

10 Chili krydderi Efter smag

 

 

11 Himalaya salt -

 

 

12 Peber -

 

 

13 Kokosolie til at stege i -  

Gulerod

Vitaminer: A, B-caroten, E, K1, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Folat og c-vitamin.

Mineraler: Bly Pb, Kviksølv Hg, Nikkel Ni, Natrium Na, Kalium K, Calcium Ca, Magnesium Mg,Jern Fe, KobberCu, Zink Zn, Chrom Cr, Phosphor P,  Jod I, Mangan Mn Og Selen Se,

Aminosyrer: Valin, Isoleucin, Lysin, Cystin, Tyrosin, Threonin, Tryptofan, Histidin, Glycin, Serin, Prolin, Alanin, Arginin, Glutaminsyre, Tyrosin, Asparaginsyre, Phenylalanin, Cystin, Leucin og Methionin.

Fakta: Gulerødder indeholder en masse gode kostfibre. Kan bruges til så mange ting, både rå, kogt, dampet og stegt. De fleste vitaminer ligger i gulerodens skræl. det vil sige lige så snart du skræller den mister den vitaminer. Man anbefaler den rå, bare skrubbet helt ren. Jo mere den bliver tilberedt, jo mere sukker indeholder den. Der er ikke mange der ved det, men gulerod indeholder faktisk sukker.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Müslibar

Müslibar

Müslibar - Super gode om fredags snack - Start med at smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme. Der må ikke komme vand ned til chokoladen. Bland alle de øvrige ingredienser rigtig godt sammen, sådan at alt pulveret bliver mixet godt rundt. Når chokoladen er smeltet hældes det over og rør igen godt rundt, jeg har bare gjort så det hænger sammen. Beklæd et fad med bagepapir - Se billede. Hæld massen ned i formen. Drys frysetørret jordbær henover, og pres det lidt ned. Så på køl ind til det er helt stivnet. Skær det i passende str.

Tilberedningstid - 30 min.

12 stk.

Ingredienser

       
1 Chokolade 90 % - eller sukkerfri - Vegan 150 - 200 g.  
2 Honningristet puffet quinoa 40 g.  
3 Tranebær 15 g.  
4 Sesamfrø 25 g.  
5 Hampfrø 25 g.  
6 Chiafrø 25 g.  
7 Maca pulver 30 g.  
8 Baobab pulver 10 g.  
9 Hybenpulver 10 g.  
10 Hasselnødder 40 g.  
11 Glutenfri havregryn 40 g.  
12 Peanuts  - saltede 50 g  
13 Fryse tørret jordbær 1 - 2 spsk.  


Sesamfrø

Vitaminer: A, Niacin, B6, Folat, Pantothensyre ,B1, B2, B6 og Folat.

Mineraler: Cadmium Ca, Natrium Na, Kalium K, Magnesium Mg, Zink Zn, Selen Se, Nikkel Ni, Mangan Mn, Jern Fe, Phosphor P, Kobber Cu, Mangan Mn og Chrom Cr.

Aminosyrer: Serin, Prolin, Clycin, Glutaminsyre, Asparaginsyre, Alanin, Histidin, Arginin, Valin, Tryptofan,Threonin, Tyrosin, Phenylalanin, Isoleucin, Leusin, Methionin, Cystin og Methionin.

Fakta: Sesamfrø er fyldt med kostfibre og fyldt med omega 3 fedtsyre.

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan,

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet. Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen. Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies. Brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen! Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Hindbær muffin - Glutenfri

Hindbær muffin - Glutenfri

Hindbær muffin - Glutenfri - Start med at sæt ovnen på 180 grader. Skyl hindbær, og sæt dem på køkkenrulle så vandet kan løbe fra. Pisk smør, sukrin og honning luftigt og lyst. Æggene piskes i et af gangen, pisk gerne nogle min. imellem. I en anden skål blander du mel, vanilje pulver, bage pulver og reven citron skal. Pisk det i ægge massen, og kom soja yoghurt og citron saft i. Sæt formene klar, kom lidt dej i dem allesammen. Sæt lidt hindbær i hver, dernæst dej over og slut af med et hindbær i midten.

Bag de lækre muffins i 25 min.

Tilberedningstid - 45 min.

12 stk.

Ingredienser

       
1 Smør -kærnet - Blødt 150 g.

 

 

2 Honning 2 spsk.

 

 

3 Sukrin - Rød 1dl.

 

 

4 Æg - Økologisk 3 stk.

 

 

5 Biogan Fuldkornsrismel 200 g.

 

 

6 Bagepulver Glutenfri 2 tsk.

 

 

7 Vaniljepulver 2 tsk.

 

 

8 Soja yoghurt 2 dl.

 

 

9 Hindbær - Friske - Økologisk 300 g.

 

 

10 Citron - saft - reven skal - økoogisk 1 stk.

Hindbær

Vitaminer: A,B-caroten, E, B1, B2, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Folat, og C-vitamin,

Mineraler: natrium Na,Kalium K, Calcium Ca, Magnesium Mg, Phosphor P, Jern Fe, Kobber Cu, Zink Zn, Jod I, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se og Nikkel Ni.

Aminosyre: Tryptofan.

Fakta: De indeholder virkelig gode kost fibre, samt antioxidanter. De er super gode for vores helbred og krop. De skulle reducere mod øjenforkalkning. Hindbær er også brugt til for bygning af anti age, så spis gerne friske hindbær hverdag oven på din morgenmad, smoothien eller lign. Den Holder også vores immunforsvar i takt, grundet de mange antioxidanter og høje indhold af C - vitamin. Hindbær indeholder også mangan. Mangan er vores fedt ikke så glad for. den er med til at nedbryde stofskiftet. Pluk alt hvad du kan og frys dem ned til smoothies til vinter.

Citron

Vitaminer: A, B-caroten, E, B1, B2, Niacin, B6, Biotin, Pantothensyre, Folat, og C-vitamin

Mineraler: Bly Pb, Natrium Na, Calcium Ca, Kalium K, Jern Fe, Kobber Cu, Magnesium Mg, Phosphor P,Kobber Cu, Jod I, Selen Se, Nikkel Ni, Kviksølv Hg, Mangan Mn og Chrom Cr.

Aminosyrer: Isoleucin, Prolin, Serin, Valin, Glycin, Alanin, Asparaginnsyre, Leucin, Methionin, Histidin, Arginin, Methionin, Arganin, Tryptofan, Threonin, Tyrosin, Phenylalanin, Cystin og Lycin

Fakta: Citronen har et ret højt fedtindhold. Citron har en lækker og syrlig smag. Lindrer ved ondt i halsen. Pektin, er en type opløselig fibre der findes i citroner. Pektin bremser hastigheden af glukose. Citron er vanddrivende Den dræber parasitter i kroppen.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Rabarberkage

Rabarberkage

Rabarberkage - Start med at sæt ovnen på 175 grader. Kom banan stykker, dadler uden sten samt olien i en røre skål, og rør godt ved høj hastigned. Bland lidt af mandelmælken i lidt af gangen. gem den sidste dl. Pisk et æg i af gangen. Fuldkornsrismel, kokosfibermel, mandelmel, bagepulver og salt blandes godt sammen. Vask rabarberne og skær den i 1 cm tykkelse. Bland så den tørre, rabarber og den våde del sammen. Kom den sidste dl. mandelmælk i hvis nødvendigt, da kokosfibermel kan suge godt væske til sig. Bag den i den varme ovn i 30 - 35 min. Lad den køle helt af.

Piske soja fløden sammen med vanilje pulver.

Tilberedningstid - 50 min.

12 stk.

Ingredienser

       
1 Rabarber - Friske 300 g.

 

 

2 Banan 75 g.

 

 

3 Dadler - friske - uden sten 150 g.

 

 

4 Olivenolie 1 dl

 

 

5 Mandel mælk - Uden sukker 1 - 2 dl

 

 

6 Æg - Store 2 stk.

 

 

7 Fuldkornsrismel 50 g.

 

 

8 Kokosfibermel 50 g.

 

 

9 Mandelmel 80 g

 

 

10 Bagepulver 2 tsk.

 

 

11 Himalaya salt 1/2 tsk.  

 Topping

       
1 Kokosfløde 1 Brik.

 

 

2 Vaniljepulver 2 tsk.
02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Bounty Bar

Bounty Bar

Bounty Bar - Aftenen før - Sæt en dåse kokosmælk på køl. Dagen efter smelter du chokolade, over et vandbad. - pas på der ikke kommer vand op i chokoladen. Bland vaniljepulver, kokosmel, ristede kokosflager, Chiafrø, puffede quinoa godt sammen. Hak chokolade. Åben kokosmælken og tag de fede del ud, bland det sammen med mandelsmør og den tørre blanding. Bland det godt sammen med fingrene. Form 16 lige store stykker. Ved hjælp af to gafler vender du et stykke Bounty bar af gangen nede i den smeltede chokolade. Lag den på noget bage papir eller andet som passer i størrelsen af dit køleskab. Pynt med lidt ekstra ristede kokosflager. Sæt dem på køl til chokoladen er stivnet. Opbevar dem i køleskaber, så chokoladen ikke smelter.

Tilberedningstid - 30 min.

16 stk.

Ingredienser

       
1 Kokosmel 150 g.

 

 

2 Ristede kokos flager 50 g.

 

 

3 Vaniljepulver 1 tsk.

 

 

4 Puffede quinoa 50 g.

 

 

5 Chiafrø 30 g.

 

 

6 Kokosmælk på dåse - kun den fede del 1 dåse.

 

 

7 Mandelsmør 4 spsk.

 

 

8 Chokolade - sukkerfri - Hakket 50 g.  


Toping

       
1

Chokolade - sukkerfri - 90 % - mælkefri - Vegan - Glutenfri

(Hvad man er til)

150 g.

 

 

2 Ristede kokosflager 2 spsk.
02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Tags: Glutenfri Slik
Citron - Sukkerfri - Laktosefri

Citron - Sukkerfri - Laktosefri

Citron - Sukkerfri - Laktosefri - Sådan en dejlig god gammel daws citron fromage, bare uden sukker og mælk. Læg husblasen i et vandbad i 10 min. Imens pisker du æg, sukrin sammen i 5 min på høj hastighed. Det bliver en let og luftig æggemasse. Vask citronerne, riv skallen og pres 2 dl saft ud af dem Vrid vandet ud af husblassen. Sæt husblassen over i en gryde i et vandbad, ved svag varme. Når det er smeltet rør citron saften i. Bland der næst æggemassen sammen med husblassen og citronskallen. Sæt den på køl i mindst 2 timer. Her lavede jeg den dagen før og pynter den lige inden servering. Inden servering : pisk kokoscreme og pynt den fint, slut af med mynte blade. Tilføj gerne lidt lakrids pulver på toppen for, det giver lige et twist af anden smag.

Tilberedningstid - 20 min.

6 personer.

Ingredienser

       
1 Husblas 8 stk.

 

 

2 Æg - Økologiske pasteuriserede 6 stk.

 

 

3 Sukrin - Rød 3 dl.

 

 

4 Citron saft - Økologisk Fra 4 - 5 stks. citroner.

 

 

5 Fin reven citronskal - økologisk Fra 1 stk.

 

 

6 Kokoscreme - piskes til fløde 1 1/2 brik.  

Topping

 

       
1 Mynte blade 6 stk. små kviste.

 

 

2 Reven citronskal - økologisk 1 tsk.

 

 

3 Kokos creme - piskes til fløde 1/2 brik.  

Citron

Vitaminer: A, B-caroten, E, B1, B2, Niacin, B6, Biotin, Pantothensyre, Folat, og C-vitamin

Mineraler: Bly Pb, Natrium Na, Calcium Ca, Kalium K, Jern Fe, Kobber Cu, Magnesium Mg, Phosphor P,Kobber Cu, Jod I, Selen Se, Nikkel Ni, Kviksølv Hg, Mangan Mn og Chrom Cr.

Aminosyrer: Isoleucin, Prolin, Serin, Valin, Glycin, Alanin, Asparaginnsyre, Leucin, Methionin, Histidin, Arginin, Methionin, Arganin, Tryptofan, Threonin, Tyrosin, Phenylalanin, Cystin og Lycin

Fakta: Citronen har et ret højt fedtindhold. Citron har en lækker og syrlig smag. Lindrer ved ondt i halsen. Pektin, er en type opløselig fibre der findes i citroner. Pektin bremser hastigheden af glukose. Citron er vanddrivende Den dræber parasitter i kroppen.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri

Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri

Lemonkage med birkes - Glutenfri og laktosefri Mega lækker og frisk kage ! Uden sukker og gluten. Sæt ovnen på 200 grader. Start med at pisk det bløde smør og æg  sammen med sukrin. Pisk det gerne i nogle min på høj hastighed. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål, så bagepulver og vaniljepulver bliver for delt rigtig godt. Vask og riv lime og citron, og kom det op i den tørre del, (gem noget at det til pynt på kagen) Pres al saften ud af dem. Kom det op i skålen med smør og sukrin. Bland mandelmælk med i. Bland så melblandingen sammen med smør massen. Kom det op i en smurt spring form. Sæt den i ovnen i ca 30 min. Læg chokoladen ud på den varme kage, og lad den smelte helt over den. Pynt med reven lime og citron. Lad kagen køle helt af, og nyd den!

Tilberedningstid - 50 min

12 stk.

       
1 Kærnet blødt smør eller Kokosolie 200 g.  
2 Sukrin - Rød 1 1/2 dl.  
3 Æg - Store 3 stk.  
4 Birkes 1 dl.  
5 Bagepulver - glutenfri 2 tsk.  
6 Vaniljepulver 2 tsk.  
7 Mandelmel 200 g.  
8 Kokosfibermel 1 dl.  
9 Fiber husk 2 spsk.  
10 Mandelmælk - Uden sukker - Ecomil 1 1/2 dl - 2 dl.  
11 Citron - stor - Økologisk 1 stk.  
12 Lime - Stor - Økologisk 1 stk.  

 Topping

       
1 Chokolade - sukkerfri - 90 % chokolade - Mælkefri 100 - 150 g.  
2 reven citron skræl - øko Fra 1 stk. Citron.
02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Havregrød natten over

Havregrød natten over

Havregrød natten over - Sæt de glutenfri havregryn over med mandelmælken. Rør rundt og sæt på køl natten over. Næste morgen kommer du smøren i. Sætter den i Micro ovnen i 1 1/2 min eller i en lille gryde på lavt flus. Hak mandler og chokolade. Når den er færdig blander du olie i. Halver passions frugten og skrab frugt kødet ud med en tsk. Pynte med Hampfrø, chokolade, mandler og passionsfrugt.

Tilberedningstid - 10 min.

1 person.

 

Aftenen før

Ingredienser

       
1 Havregryn - glutenfri 2 dl.

 

 

2 Mandelmælk - Uden sukker 2 dl.  

 

Dagen efter

 

       
1 Smør - kværnet 2 spsk.

 

 

2 Olie 2 spsk.

 

 

3 Passions frugt 1 stk.

 

 

4 Mandler 5 stk.

 

 

5 Hampfrø 1 spsk.

 

 

6 Chokolade 90 % - eller uden sukker 1 stk.  

Mandler

Vitaminer: Vitamin A: Retinol og B- caroten, D: D3, D2, E, og K – Vitaminer B1 Thiamin, B2 Riboflavin, Niacin, B6, Pantothensyre, Biotin, Flolat, B12 og C – Vitamin.

Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Fosfor Selen Se, Calcium Ca, Magnesium Mg, Jern Fe, Zink Zn, Nikkel Ni, Chrom Cr Jod I, Kobber Cu og Phosphor P.

Aminosyrer: Leucin, Valin, Serin, Prolin, Alanin, Tryptofan, Cystin, Isoleucin, Methionin, Arginin, Asparaginsyre, Threonin, Glycin, Glutaminsyre og Histidin. Mandler indeholder så mange vildt sunde fedtstoffer. Fedtsyre som omega – 3 og 6. Mandler indeholder også en masse rigtig gode sunde kostfibre og samt proteiner, der mætter som et fint mellemmåltid.

Fakta: Mandler stabilisere dit blodsukker. Det er en rigtig sund snack, og spis gerne 5 stk. mandler sammen med hvert stykke frugt - Så stabilisere den blodsukret. Spis mandler dagligt, dog max 30 g.  Super godt for mave fedtet. Skulle beskytte vores hjerte.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum
Chiagrød med rødbede pulver

Chiagrød med rødbede pulver

Chiagrød med rødbede pulver - Denne grød sættes på køl natten over. Start med at kom mandelmælk og chiafrø i en skål. Rør det godt rundt, og sæt det på køl. Dagen efter blander du de øvrige ingredienser i. Hak chokoladen, pynt med chokolade, kokosflager og jordbær.

Tilberedningstid - 15 min.

1 person.

Aftenen før.

Ingredienser

       
1 Mandelmælk - uden sukker 2 dl.

 

 

2 Chiafrø 3 spsk.  

 

Dagen efter

 

       
1 Pukka fibre 2 tsk.

 

 

2 Rødbedepulver 1 spsk.

 

 

3 Vaniljepulver 3 tsk.

 

 

4 Æblegrød 4 spsk.

 

 

5 Kokosflager 1 Håndfuld.

 

 

6 Jordbær til pynt 2 stk.

 

 

7 Chokolade 90 % eller uden sukker  1 stk.  

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet.

Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen.

Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies. Brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen!

Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

02/02/18 02, %Å — Trine Hvornum