Kanelkugler

Trine Hvornum

Kanelkugler - Med ægte kanel - Blend mandler, hasselnødder, knækkede chokoladestykker og kakaobønner.

 

Tilsæt kokosolie, rå kakaopulver. Blend det godt sammen. Fjern stenene fra dadlerne, og vej dem af til 200 g. Blend dem sammen med de øvrige råvare. Når dejen er ensartet og der ikke er nogen daddel klumper, laves der 40 lige store kugler. Sæt dem på køl i 30 min. Bland kokosmel, kanel, lakrids og rå kakaopulver godt sammen. Smelt den sidste chokolade over et vandbad. Når kuglerne er blevet lidt hårde, ligger du dem i den smeltede chokolade, triller dem i kokosmel. Læg den på en bageplade, en beklædt tallerken eller ligende ( så de kan komme i køleskabet igen) Når chokoladen er størknet er de spiseklar. Opbevar dem på køl.

Tilberedning 30 min.

40 stk.

Ingredienser

Mandler - 60 g.
Hasselnødder - 110 g.
Rå kakaobønner 30 g.
Kokosolie- 4 spsk.
Rå kakaopulver 4 spsk.
Dadler - uden sten - 200 g.
Chokolade  90 % - 100 g.

  Topping med kanel

  Chokolade 90 % - Laktosefri - Sukkerfri/vegan - 100 g.
  Kokosmel -50 g.
  Lakridspulver - 2 -3 tsk.
  Ægte kanel - 1 tsk
  Rå kakaopulver 1 spsk.

   Hasselnødder

   Vitaminer: A, D, E, K, B1, B2, B6, Biotin, Folat, B12 og C - Vitamin.

   Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Nikkel Ni, Selen Se, Zink Zn, Jern Fe, Magnesium Mg, Kobber Cu, Chrom Cr og Calcium Ca.

   Aminosyrer: Serin, Glycin, Valin, Arginin, Alanin, Lysin, Leucin, Methionin, Phenylalanin.

   Fakta:  God at spise som snack, hvis du ønsker at blive gravid, da den indeholder rigtig meget folinsyre. Immunforsvaret holdes i takt pga E -Vitaminet. Dine muskler vil elske hvis du spiser hasselnødder pga den høje indhold af magnesium, så slapper musklerne lettere af. Sænker dårligt kolesterol. Derud over indeholder den kostfibre, omega-6 og et kraftig antioxidant.

   Læs mere →

   Trøffeltrekanter - Lækre trøffeltrekanter

   Trine Hvornum

   Trøffeltrekanter - Lækre trøffeltrekanter lavet af 500 g hjemmelavet nougat              (opskriften finder du herunder) Smelt det i en gryde på laveste trin sammen med chokolade. Hak mandler, hasselnødder og paranødder. Bland alle ingredienserne sammen. Beklæd et rugbrødsform eller lign med bagepapir. Hæld i i formen, sæt den på køl til den er stivnet helt. Halveret den på langs og skær små fine trekanter ud med en skarp kniv.

   Opbevares på køl.

   Madlavningstid: 20 min. Antal serveringer: 48 stk.

    Ingredienser

   Ingrediens Mængde
   1
   2
   3
   4
   5
   6

    

   Opskrift på sukkerfri nougat HER

   Læs mere →

   Marcipan - Hjemmelavet -Glutenfri - Laktosefri - Sukkerfri

   Trine Hvornum

   Marcipan - Hjemmelavet, uden gluten, laktose og sukkerfri - Lækker hjemmelavet marcipan - Start med at sætte de 200 g mandler over i det kogte vand. Lad det stå lidt, begynd og smut mandlerne. Læg dem på et rent og viskestykke så det kan suge det overskydende vand. Kør dem igennem en kraftig blender, foodprocessor eller lign. Det skal ende med at blive fint mandelmel. Mandlerne kommes i en skål, tilsæt lidt æblemos, meget lidt af gangen, ælt det godt. og tilføre mere hvis der er brug for det. Smag på det, og hvis det er yderst nødvendigt tilsættes lidt sukrin eller andet lign. søde middel. Sæt det på køl, og når den er fast kan du lave konfekt eller lign.Forsøg endelig med Lakrids pulver i, hindbærpulver, frugt stykker, gojipulver, hvedegræs, hakkede nødder, Hakket chokolade eller andet godt.

    

   INGREDIENSER:

          
   1 Mandler 200 g.

    

    

   2 Æblemos  1 - 2 spsk.

    

    

   3 Evt. lidt Sukrin eller lign hvis du trænger til det skal være sødere. Evt. lidt.

    

    

   4 Vand 1 Liter kogende  

    

   Læs mere →

   Nougat - sukkerfri

   Trine Hvornum

   Nougat - sukkerfri - Lækker hjemmelavet nougat. Start med at måle alt af. Smelt kokosolie i en gryde, kom resten i. Rør rundt ved svag varme. Når alt er smeltet kommer du det i det opbevarings glas du ønsker. Eller hvis du skal bruge det til slik, så plejer jeg at komme det i en skål, lade det stå på køl i nogle timer, tager det ud og kommer det på et bagepapir, og ruller det sammen til en pølse. Så kan det nemlig skæres af når den er helt stivnet, så er den lettere at have med at gøre. På køl igen. Og opbevares på køl, da det smelter hurtigt. Lav evt. konfekt med marcipan, pynt med smeltet chokolade Pynt med div: chiafrø, kokos, lakridspulver, frysetørret jordbær, hindbær, eller reven appelsin og citron skal. Herhjemme bruger vi den både til konfekt, kager, dessert men også som smørechokolade, ungerne er vilde med den. Et kæmpe plus er at den er helt uden sukker ( med mindre at du vælger en chokolade med sukker ). Brug fantasien og nyd lækker hjemmelavet nougat!

   1 glas

   Ingredienser

          
   1 Hasselnøddesmør 1 helt glas.  
   2 Sukrin - Rød 1 tsk. - hvis nødvendigt. jeg bruger det ikke mere.  
   3 Vaniljepulver 2 tsk.  
   4 Kokosolie 5 spsk.  
   5 Chokolade - sukkerfri/ laktosefri/90 % 120 g  
   6 Lecithin granulat 2 tsk.  

   Læs mere →

   Havregrynskugler - Glutenfri

   Trine Hvornum

   Havregrynskugler - Glutenfri - Top lækre glutenfri havregrynskugler med kokossukker. Julen nærmer sig, og der skal da klart stå havregrynskugler på bordet. For en mere julet udgave kan man tilføje lidt kanel i. Lette havregrynskugler der smager fantastisk. Havregrynskugler er altid et hit, og en klassiker i de fleste hjem op til jul. Hos os er det altså flere gange om året, ungerne elsker at få et par stykker med på madpakken som snack.

   Ingredienser:

   Pynt:

   Fremgangsmåde:

   Mål alle ingredienserne af, kør de glutenfri havregryn igennem foodprocessoren til det er malet helt fint og ligner groft mel. Kom havregryn ud i en skål, og giv kokossukkeret samme tur som havregryn. Bland nu det fine glutenfri havregryn sammen kokossukker, vaniljepulver og kakao. Så den tørre masse bliver blandet godt sammen. Dernæst bland det bløde smør i, og kør det godt sammen i foodprocessoren, så hele massen bliver jævn og ensartet masse. Form dejen til kugler af valgfri størrelse, og tril den fine runde. Tril små kugler og rul dem i kokosmel. Stil dem på køl i et par timer før de nydes. For en blødere konsistens, så kan du blande lidt økologisk æblegrød i. Eller man kan tilføje lidt stærk kaffe om man ønsker det, eller en sjat frisk presset appelsin juice. Nogen synes også om at tilføje lidt fløde, så bliver de også lækre bløde i det. Jeg ville max tilføje en halv dl af flydende væske, om det er kaffe, juice, fløde eller om det er æblebrød.

   Tips her kan sagtens benyttes andre former at trille dem i

   • Det kunne være afskallede bagte hasselnødder der er groft hakket.
   • Det kunne også rulles i Goji pulver, det giver dem et festligt syn, samt gode antioxidanter
   • Det kunne også være hakkede mandler eller kakaopulver.
   • Det kunne også være krymmel
   • Lidt lakridspulver
   • Kakao nips er også et lækkert valg

   Opbevares:

   • Opbevar dem på køl i en tæt lukket boks eller glas krukke.

   Antal:

   • Der bliver i alt ca. 50 små kugler. - Alt efter størrelse

    

   Læs mere →

   Marengs Kys - Vegan

   Trine Hvornum

   Lækre veganer marengs uden nogen æggehvider

   Start med at si vandet fra kikærterne, brug evt. kikærterne til en lækker humus

   Kom vandet fra kikærterne i en skål sammen med eddike, og pisk på en rører maskine i 3 -4 min. Dernæst fordeles flormelis i skålen lidt af gangen, og når alt flormelis er kommet i, så kør med røremaskinen på max. hastighed i 8 minutter.

   Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

    

   Dernæst kom marengs massen op i en pose , for del 60 stk. på en beklædt bageplade. Drys med hvad i kan lide. Bag den i 2 timer. Når de er afkølet så skal de i en tæt boks med det samme, ellers så klister de med det samme.

   Ca. 60 marengs kys. (alt efter størrelse) Vores blev spist meget hurtigt!

   INGREDIENSER:

   1 glas kikærterDu skal kun bruge vandet derfra.

   1/2 tsk. Økologisk lagereddike

   150 Økologisk Flormelis

   Pynt og smag: Lakridspulver, hindbærstøv, knuste bolsjer, kakaonips eller andet man kan pynte med.

   Bland evt. lidt kakaopulver i for chokolade smag.

   Læs mere →