Trøffelkugler - Glutenfri - Vegan - Laktosefri 50 stk

Trine Hvornum

INGREDIENSER:

1 del:

 • 100 g Peanutbutter i 50 små kugler, sæt den i fryseren til de er helt hårde.
2. Del. trøffel "dejen"

3. Del:

PYNT:

FREMGANGSMÅDE:

 • Start med peanutbutter som anvis øverst, så de kommer i fryseren.
 • Kom 150 g Hasselnødder der har været i ovnen på 200 grader i 15 min, tril dem i et viskestykke så skallen falder af, hak dem groft. drys det over chokoladerne inden chokoladen størkner.
 • Mål alle ingredienserne af inden du starter
 • Kom alle ingredienserne i foodproceseren/blenderen til hele dejen er ensartet. Hvis du bruger en blender, så skal det nok være en blender med stav, så dejen jo ikke er flydenede.
 • Når dejene er færdig, sæt den på køl i ca. 30 min.
 • Smelt chokoladen over vandbad, tril kuglerne i chokoladen og pynt med hakkede hasselnødder
 • sæt den på køl igen, og nyd den når chokoladen er størknet. Opbevares på køl i et tæt lukket glas eller lign.

TIP:

De kan også formes som et æg, så de kunne være fine påskeæg

Læs mere →

Hampkugler

Trine Hvornum

Hampkugler med kakao - sukkerfri - Lav lækker slik til børnene med en masse gode fedt syrer i. De er gode lige at have på køl når lækkersulten trænger på. Lav selv æble juice - så er der uden sukker og anden konserverings middel. Kom dadler, figner og abrikoser i en gryde med æble juice. Lad dem simre ved svag varme i 10 min. Lad det køle helt af. Blend det grundigt. Kør mandler, valnødder, sesamfrø, hørfrø, Chiafrø, græskarkerner igennem en kaffe mølle, så det bliver fint malet. Bland alle ingredienserne sammen, ælt det med fingrene. Massen er ret klistret. Tril en masse kugler. Sæt dem på køl i nogle timer. Tag dem ud og tril dem i rå kakao pulver. Opbevares på køl. Tril dem i kokosmel, hakkede nødder, chiafrø eller anden.

Tilberedningstid - 60 min.

50 store eller 100 små stk.

INGREDIENSER:

       
1 Æble juice - Hjemme lavet - uden sukker 5 dl.

 

 

2 Abrikoser - tørret 150 g.

 

 

3 Dadler - tørret 50 g.

 

 

4 Figner - tørret 200 g.

 

 

5 Græskarkerner 100 g.

 

 

6 Chiafrø 50 g.

 

 

7 Hørfrø 50 g.

 

 

8 Sesamfrø 100 g.

 

 

9 Hamp proteinpulver 50 g

 

 

10 Hampfrø 50 g.

 

 

11 Mandler 50 g.

 

 

12 Valnødder 50 g.

 

 

13 Rå kakaopulver 150 g.

 

 

14 Vaniljepulver 4 tsk.

 

 

15 Kokosolie 50 g.

 

 

16 Kakaosmør 25 g  

Valnød

Vitaminer: E, B1, B2, B6, Pantothensyre, Biotin, Folat og C-vitamin.

Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Magnesium Mg, Phosphor P, jern Fe, Kobber Cu, Zink Zn, Jod I, Mangan Mn, Chrom Cr, Selen Se og Nikkel Ni.

Aminosyrer: Serin, Prolin, Glycin, Glutaminsyre, Asparaginsyre, Alanin, Histidin, Arganin, Valin, Tryptofan, Threonin, Tyrosin, Phenylalanin, Cystin, Methionin, Lysin, Leucin og Isoleucin.

Fakta: Antioxidanter. Valnødder er fyldt med en masse gode fedtstoffer. Valnødder forbedrer sædkvaliteten. Rigtig god for hjerte-kar systemet.

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet.

Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen.

Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies. Brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen!

Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

Læs mere →

Spinat kugler med ægte kanel

Trine Hvornum

Spinat kugler med ægte kanel. De røg lige på børnenes top 10 liste Først tog jeg to håndfulde rengjort og frisk spinat (der må ikke være vånd i) Jeg kom dem ned i en mini hakker, nu der er så lidt. Min er der sådan et press i så det går hurtigt. Så si vandet fra. Blandede det med 2 dl kokosmel. Brede det ud på bagepapir, lod det tørre en times tid.

Daddel dejen.

Jeg tog 2o stk friske dadler, de økologiske man køber i en æske. Fjernede stenen, kom det op i en blender sammen med kokosolie, 1 dl Glutenfri havregryn, og en 1/2 dl vand. Blendede det godt igennem i en blender. Det bliver ret smattet, det er bare vigtigt at dadlerne er helt blendet, og ikke i stykker. så blandede jeg den sidste 1 1/2 dl glutenfri havregryn og kanel i. Mixet det godt sammen med fingrene. Satte det på køl i en time, til det er fast i konsistensen. (det bliver hurtig blødt igen grundet kokosolien og dadlerne) Formede kuglerne og trillede det i den grønne kokosmel.

Opbevares på køl.

INGREDIENSER:

kokos spinat

Spinat - skyllet - afdryppet - 2 Håndfulde
 Kokosmel - 2 dl.
Daddeldejen.
Friske dadler - 20 stk. uden sten.
Kokosolie - 60 g.
Vand - 1/2 dl.
Glutenfri havregryn - 1 dl.
Ægte kanel - 1 - 2 tsk.
Glutenfri havregryn 1 1/2 dl.

Læs mere →

Hasselnødde kugler

Trine Hvornum

Helt uden gluten. Start med at vej 100 g. Hasselnødder af. Læg dem på et stykke bagepapir i den for varmede ovn på 200 grader i ca 15 min. Hold lige øje med dem, de må ikke blive for brændte, jeg synes bare ikke at 10 min. er nok. Hasselnødderne tages ud og lægges i et viske stykke. Den anden halvdel af viskestykket foldes henover og kør hænderne frem og tilbage, sådan at skallen falder af hasselnødderne. Fisk hasselnødderne op af viskestykket igen, kom dem op i blenderen med den frisk pressede appelsin saft (frisk reven appelsin skal kan med fordel også kommes i - husk den SKAL være økologisk) Glutenfri havregryn, raw cacao pulver, hasselnøddesmør, Raw chokolade i mindre stykker, fjern stene fra dadlerne og alle tingene kommes i foodprocessoren. Blend dem godt og grundigt i et par min. sådan at dejen bliver til en stor klump. Form kuglerne. Tril dem dernæst i raw chokolade pulver. Sæt dem lige på køl så de bliver lidt mere faste i konsistensen.

Tilberedningstid : 30 min.

40 stk.

INGREDIENSER:

Hasselnødder - 100 g.
Glutenfri havregryn. 1 1/2 dl.
90 % chokolade eller sukkerfri - 50 g.
Rå kakaopulver - 4 spsk.
Friske dadler - 10 stk uden sten.
Apppelsinsaft - friskpresset - 4 spsk.
Hasselnøddesmør - 3 spsk.
Rå kakaopulver til pynt - ca. 1 dl.

Læs mere →

Kanelkugler

Trine Hvornum

Kanelkugler - Med ægte kanel - Blend mandler, hasselnødder, knækkede chokoladestykker og kakaobønner.

 

Tilsæt kokosolie, rå kakaopulver. Blend det godt sammen. Fjern stenene fra dadlerne, og vej dem af til 200 g. Blend dem sammen med de øvrige råvare. Når dejen er ensartet og der ikke er nogen daddel klumper, laves der 40 lige store kugler. Sæt dem på køl i 30 min. Bland kokosmel, kanel, lakrids og rå kakaopulver godt sammen. Smelt den sidste chokolade over et vandbad. Når kuglerne er blevet lidt hårde, ligger du dem i den smeltede chokolade, triller dem i kokosmel. Læg den på en bageplade, en beklædt tallerken eller ligende ( så de kan komme i køleskabet igen) Når chokoladen er størknet er de spiseklar. Opbevar dem på køl.

Tilberedning 30 min.

40 stk.

Ingredienser

Mandler - 60 g.
Hasselnødder - 110 g.
Rå kakaobønner 30 g.
Kokosolie- 4 spsk.
Rå kakaopulver 4 spsk.
Dadler - uden sten - 200 g.
Chokolade  90 % - 100 g.

  Topping med kanel

  Chokolade 90 % - Laktosefri - Sukkerfri/vegan - 100 g.
  Kokosmel -50 g.
  Lakridspulver - 2 -3 tsk.
  Ægte kanel - 1 tsk
  Rå kakaopulver 1 spsk.

   Hasselnødder

   Vitaminer: A, D, E, K, B1, B2, B6, Biotin, Folat, B12 og C - Vitamin.

   Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Nikkel Ni, Selen Se, Zink Zn, Jern Fe, Magnesium Mg, Kobber Cu, Chrom Cr og Calcium Ca.

   Aminosyrer: Serin, Glycin, Valin, Arginin, Alanin, Lysin, Leucin, Methionin, Phenylalanin.

   Fakta:  God at spise som snack, hvis du ønsker at blive gravid, da den indeholder rigtig meget folinsyre. Immunforsvaret holdes i takt pga E -Vitaminet. Dine muskler vil elske hvis du spiser hasselnødder pga den høje indhold af magnesium, så slapper musklerne lettere af. Sænker dårligt kolesterol. Derud over indeholder den kostfibre, omega-6 og et kraftig antioxidant.

   Læs mere →

   Kokoskugler med råkakaobønner

   Trine Hvornum

   Kokoskugler med rå kakaobønner Start med at kom kakaobønner, peanuts og alle havregryn op i en food processor. Kværn dem godt og grundigt, så det bliver som mel, kom dernæst raw chokolade ved. Når der har kørt igennem lidt tid, kom kokoscremen og vanilje pulver op i, lade det køre i 1 min. Tag det op i en skål, og kom kokosmel i, konsistensen må ikke blive for tør og fast, så vurder om det skal være en 1/2 eller en hel dl. Kom dejen på køl i 30 min. tid. Når dejen er blevet lidt mere fast, tril så 30 kugler,  rul den i kokosmel.

   Tilberedningstid - 20 min.

   30 stk.

   Ingredienser

   Glutenfri havregryn - 7 dl.

   Chokolade sukkerfri eller 85 % eller 90 % - 70 g.

   Rå kakaobønner - 10 stk.

   Peanuts - 50 g.

   Vaniljepulver - 2 tsk.

   Kokossmør - 200 g.

   Kokosmel - 1/2 - 1 dl.

   Pynt

   Kokosmel - ca. 1 -2 dl.

   Læs mere →

   Hindbærbomber

   Trine Hvornum

   Hindbærbomber - Top lækre hindbær bomber - Start med at køre kakaobønner, chokolade, glutenfri havregryn og cacao pulver igennem food processoren i nogle min, til bønnerne er blevet helt fine. Bland dernæst peanut butter og hasselnøddesmør i massen. Bland det godt sammen. Ælt det sammen med halvdelen af de frysetørrede hindbær og kom det i. Tril dernæst 40 stk. ens kugler - Hindbærbomber. Bland frysetørret hindbær og hindbærpulver sammen, tril hindbærbomberne i. Opbevares på køl.

   Tilberedning: 30 min.
   40 stk.

   Ingredienser

   20 stk. Rå kakaobønner

   100 g 90 % Chokolade

   2 dl. Glutenfri havregryn

   4 Spsk. med top Kakao pulver

   3 spsk. med top Hasselnøddesmør

   4 sksk. Peanutbutter - crunchy

   100 g Frysetørret Hindbær

   1 -2 spsk. Hindbærstøv

   Hasselnødder

   Vitaminer: A, D, E, K, B1, B2, B6, Biotin, Folat, B12 og C - Vitamin.

   Mineraler: Natrium Na, Kalium K, Nikkel Ni, Selen Se, Zink Zn, Jern Fe, Magnesium Mg, Kobber Cu, Chrom Cr og Calcium Ca.

   Aminosyrer: Serin, Glycin, Valin, Arginin, Alanin, Lysin, Leucin, Methionin, Phenylalanin.

   Fakta: God at spise som snack, hvis du ønsker at blive gravid, da den indeholder rigtig meget folinsyre. Immunforsvaret holdes i takt pga E -Vitaminet. Dine muskler vil elske hvis du spiser hasselnødder pga den høje indhold af magnesium, så slapper musklerne lettere af.Sænker dårligt kolesterol.Derud over indeholder den kostfibre, omega-6 og et kraftig antioxidant.

   Læs mere →

   Nøddetrøfler rullet i raw kakao pulver

   Trine Hvornum
   Nøddetrøfler rullet i raw kakao pulver - Prøv disse lækre raw kugler, de er fyldt med en masse protein og sunde fedstoffer fra nøddesmør. De giver en del mæthed. De er super lette at lave, vej alle ingredienserne af og kør dem godt igennem i foodprocessoren. så hele massen er ensartet. Massen bliver en del flydende, så den skal lige stå lidt på køl, så den bliver fast. Tril dernæst 30 kugler, og vend dem i lækker raw kakaopulver - jeg bruger altid Renée Voltaire. Vi bruger dem som snack i madpakken, samt som en lille snack efter en lang dag eller bare som fredags slik. Husk at have dem på køl, de smager bedst når de er fast i konsistensen. Vores børn elsker at kunne gå i køleskabet og spise sunde raw kugler, der er fyldt med næring og protein. Du kan finde en del opskrifter på andre lækre kugler her på siden.

   INGREDIENSER:

   200 g Mandelsmør 

   50 g Hasselnøddesmør

   170 g Kokos smør - Renée voltaire

   10 Dadler - Uden sten

   6 spsk. raw Kakaopulver 

   8 spsk. Mandelprotein

   Pynt:

   2 spsk raw kakaopulver 

   Opbavaring:

   På køl

   30 stk.

   Læs mere →

   Lækre bløde Brownie protein kugler

   Trine Hvornum

   Lækre bløde Brownie protein kugler, laktosefri, glutenfri. Vi har næsten altid lækre glutenfri og laktosefri kugler på køl herhjemme.

   Jeg må faktisk gemme dem bagerst i køleskabet, for ellers spiser børnene dem alle på en gang. Denne gang har jog prøvet mig frem med mandelprotein.

   Det virkede faktisk ret godt, og de fik en god konsistens og smag. Disse lækre brownie kugler er fyldt med protein, kostfibre, gode fedtstoffer, raw kakao pulver og meget mere. Man kan altid tilføje lidt kanel, så er det en lidt mere julet smag.

   • Økologisk
   • Glutenfri
   • Laktosefri
   • Vegan
   • Ikke tilsat raffineret sukker - Men indeholder frugtsukker fra æbler og dadlerne

   Fremgangsmåde:

   Kom dadler og Hasseølnødddesmør ned i din food processor, kør det godt rundt til massen er helt ensartet.

   Kom dernæst alle de øvrige ingredienser i og kør på højeste hastighed til hele massen er ensartet.

   sæt skålen på køl i 30 min til 1 time.

   Rul fine små kugler og rul dem i kokosmel.

   Opbevares på køl i tæt lukket beholder.

   Denne portion giver ca. 50 kugler (alt efter størrelse)

   Ingredienser:

   400 g Dadler - Uden sten

   330 g Hasselnøddesmør

   100 g Kokosolie 

   30 spsk Æblegrød 

   100 g Peanutbutter 

   80 g Raw Kakaopulver

   50 g Mandelprotein

   Kokos mel at rulle dem i

   Hasselnødder

   Vitaminer : A, D, E, K, B1, B2, B6, Biotin, Folat, B12 og C - Vitamin.

   Mineraler : Natrium Na, Kalium K, Nikkel Ni, Selen Se, Zink Zn, Jern Fe, Magnesium Mg, Kobber Cu, Chrom Cr og Calcium Ca.

   Aminosyrer : Serin, Glycin, Valin, Arginin, Alanin, Lysin, Leucin, Methionin, Phenylalanin.

   Fakta : God at spise som snack, hvis du ønsker at blive gravid, da den indeholder rigtig meget folinsyre. Immunforsvaret holdes i takt pga E -Vitaminet. Dine muskler vil elske hvis du spiser hasselnødder pga den høje indhold af magnesium, så slapper musklerne lettere af. Sænker dårligt kolesterol. Derud over indeholder den kostfibre, omega-6 og et kraftig antioxidant.

    

    

   Læs mere →

   Havregrynskugler - Glutenfri

   Trine Hvornum

   Havregrynskugler - Glutenfri - Top lækre glutenfri havregrynskugler med kokossukker. Julen nærmer sig, og der skal da klart stå havregrynskugler på bordet. For en mere julet udgave kan man tilføje lidt kanel i. Lette havregrynskugler der smager fantastisk. Havregrynskugler er altid et hit, og en klassiker i de fleste hjem op til jul. Hos os er det altså flere gange om året, ungerne elsker at få et par stykker med på madpakken som snack.

   Ingredienser:

   Pynt:

   Fremgangsmåde:

   Mål alle ingredienserne af, kør de glutenfri havregryn igennem foodprocessoren til det er malet helt fint og ligner groft mel. Kom havregryn ud i en skål, og giv kokossukkeret samme tur som havregryn. Bland nu det fine glutenfri havregryn sammen kokossukker, vaniljepulver og kakao. Så den tørre masse bliver blandet godt sammen. Dernæst bland det bløde smør i, og kør det godt sammen i foodprocessoren, så hele massen bliver jævn og ensartet masse. Form dejen til kugler af valgfri størrelse, og tril den fine runde. Tril små kugler og rul dem i kokosmel. Stil dem på køl i et par timer før de nydes. For en blødere konsistens, så kan du blande lidt økologisk æblegrød i. Eller man kan tilføje lidt stærk kaffe om man ønsker det, eller en sjat frisk presset appelsin juice. Nogen synes også om at tilføje lidt fløde, så bliver de også lækre bløde i det. Jeg ville max tilføje en halv dl af flydende væske, om det er kaffe, juice, fløde eller om det er æblebrød.

   Tips her kan sagtens benyttes andre former at trille dem i

   • Det kunne være afskallede bagte hasselnødder der er groft hakket.
   • Det kunne også rulles i Goji pulver, det giver dem et festligt syn, samt gode antioxidanter
   • Det kunne også være hakkede mandler eller kakaopulver.
   • Det kunne også være krymmel
   • Lidt lakridspulver
   • Kakao nips er også et lækkert valg

   Opbevares:

   • Opbevar dem på køl i en tæt lukket boks eller glas krukke.

   Antal:

   • Der bliver i alt ca. 50 små kugler. - Alt efter størrelse

    

   Læs mere →