Trøffelkugler - Glutenfri - Vegan - Laktosefri 50 stk

Trine Hvornum

INGREDIENSER:

1 del:

  • 100 g Peanutbutter i 50 små kugler, sæt den i fryseren til de er helt hårde.
2. Del. trøffel "dejen"

3. Del:

PYNT:

FREMGANGSMÅDE:

  • Start med peanutbutter som anvis øverst, så de kommer i fryseren.
  • Kom 150 g Hasselnødder der har været i ovnen på 200 grader i 15 min, tril dem i et viskestykke så skallen falder af, hak dem groft. drys det over chokoladerne inden chokoladen størkner.
  • Mål alle ingredienserne af inden du starter
  • Kom alle ingredienserne i foodproceseren/blenderen til hele dejen er ensartet. Hvis du bruger en blender, så skal det nok være en blender med stav, så dejen jo ikke er flydenede.
  • Når dejene er færdig, sæt den på køl i ca. 30 min.
  • Smelt chokoladen over vandbad, tril kuglerne i chokoladen og pynt med hakkede hasselnødder
  • sæt den på køl igen, og nyd den når chokoladen er størknet. Opbevares på køl i et tæt lukket glas eller lign.

TIP:

De kan også formes som et æg, så de kunne være fine påskeæg

Læs mere →

Daddelrulle med nødder og raw kakaopulver

Trine Hvornum

Mangler du en lille snack eller som pålæg til madkassen, så skal du klart prøve at lave denne. Den er uden tilsat raffineret sukker og smager fantastisk på brødet eller som en lille snack.

Ingredienser:

500 g dadler uden sten

2-3 spsk Kærnet smør, for vegan udgave brug  kokos olie ( jeg synes den er bedst med smør)

50 g Birkes

50 g Saltede peanuts

50 g Mandler

50 g Hasselnødder

50 g Valnødder

4 spsk raw kakaopulver 

Kokosmel til at rulle daddelrullen i (ca. 7 spsk)

 

Framgangsmåde:

Start med at rist birkes på en tør og varm pande, bare til de bliver lidt mere sprøde. Tag birkes af den varme pande og skru lidt ned, smelt kærnet smør eller kokos olie.

Blend dadlerne groft og kom dem på den varme pande, rør godt rundt så de ikke brænder på, mens de lige står lidt på panden, så blend alle nødderne groft og kom dem på panden sammen med dadlerne, lad den stå og sautere i små 5 min.

Kom daddelmassen op i en rører maskine sammen med raw kakaopulver og birkes. Sørg for at hele daddelmassen bliver blandet godt rundt, lad det køle lidt af og rul der efter en rulle. Dyp den under vandhanen, og rul den i kokosmel.

Lad den køle af og stivne i køleskabet.

Snack: Ønsker du den som snack så lav mindre små ruller eller rul daddelmassen ud mellem bagepapir og skær det ud i passende størrelse og pynt med kokosmel.

Tip: Bland med fordel også lakridspulver i, det smager fantastisk sammen med kakaosmagen.

Opbevares på køl.

Læs mere →

Müslibar

Trine Hvornum

Müslibar - Super gode om fredags snack - Start med at smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme. Der må ikke komme vand ned til chokoladen. Bland alle de øvrige ingredienser rigtig godt sammen, sådan at alt pulveret bliver mixet godt rundt. Når chokoladen er smeltet hældes det over og rør igen godt rundt, jeg har bare gjort så det hænger sammen. Beklæd et fad med bagepapir - Se billede. Hæld massen ned i formen. Drys frysetørret jordbær henover, og pres det lidt ned. Så på køl ind til det er helt stivnet. Skær det i passende str.

Tilberedningstid - 30 min.

12 stk.

INGREDIENSER:

       
1 Chokolade 90 % - eller sukkerfri - Vegan 150 - 200 g.  
2 Honningristet puffet quinoa 40 g.  
3 Tranebær 15 g.  
4 Sesamfrø 25 g.  
5 Hampfrø 25 g.  
6 Chiafrø 25 g.  
7 Maca pulver 30 g.  
8 Baobab pulver 10 g.  
9 Hybenpulver 10 g.  
10 Hasselnødder 40 g.  
11 Glutenfri havregryn 40 g.  
12 Peanuts  - saltede 50 g  
13 Fryse tørret jordbær 1 - 2 spsk.  


Sesamfrø

Vitaminer: A, Niacin, B6, Folat, Pantothensyre ,B1, B2, B6 og Folat.

Mineraler: Cadmium Ca, Natrium Na, Kalium K, Magnesium Mg, Zink Zn, Selen Se, Nikkel Ni, Mangan Mn, Jern Fe, Phosphor P, Kobber Cu, Mangan Mn og Chrom Cr.

Aminosyrer: Serin, Prolin, Clycin, Glutaminsyre, Asparaginsyre, Alanin, Histidin, Arginin, Valin, Tryptofan,Threonin, Tyrosin, Phenylalanin, Isoleucin, Leusin, Methionin, Cystin og Methionin.

Fakta: Sesamfrø er fyldt med kostfibre og fyldt med omega 3 fedtsyre.

Chiafrø

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B6, B8 og E-vitamin.

Mineraler: Calcium Ca, Jern Fe, Magnesium Mg, Kalium K, Mangan Mn, Fosfor, Kobber Cu, Natrium Na, Fosfor Selen Se, Zink Zn og Bor.

Aminosyrer: Tryptofan,

Fakta: Chiafrø er det nye sorte, det er det der hitter helt vildt lige nu. Og det er der rigtig gode grunde til, det er nemlig fyldt med proteiner, fedt og fibre, 2 spsk. økologiske vidunder frø indeholder meget mere omega 3 fedtstoffer end en laksefilet. Det er super godt for fordøjelsen, og ligesom med hørfrø kan man lave en "slim" grød af det. Der går ind og smør tarmfloraen. Brug det på yoghurt, dit brød, på dit slik, salaten og i smoothies. Brug fantasien og prøv dig frem. Det går ind og stabiliserer dit blodsukker - hvem kunne ikke bruge det sidst på eftermiddagen! Modvirker infektioner. Huden får de dejlige fedtsyrer - godt for den tørre hud. Chiafrø er kendt for at give styrke og udholdenhed fra gamle dage af. Chiafrø er også glutenfri. De indeholder også Omega 6. Der er dobbelt så mange antioxidanter i disse super frø, end der er i blåbær. De giver en god mæthedsfornemmelse. De kan optage hele 10 gange så meget væske, som deres egen vægt. Indeholder 8 gange mere omega 3 end laks.  Indeholder 7 gange mere C-vitamin end citrusfrugter.

Læs mere →

Bounty Bar

Trine Hvornum

Bounty Bar - Aftenen før - Sæt en dåse kokosmælk på køl. Dagen efter smelter du chokolade, over et vandbad. - pas på der ikke kommer vand op i chokoladen. Bland vaniljepulver, kokosmel, ristede kokosflager, Chiafrø, puffede quinoa godt sammen. Hak chokolade. Åben kokosmælken og tag de fede del ud, bland det sammen med mandelsmør og den tørre blanding. Bland det godt sammen med fingrene. Form 16 lige store stykker. Ved hjælp af to gafler vender du et stykke Bounty bar af gangen nede i den smeltede chokolade. Lag den på noget bage papir eller andet som passer i størrelsen af dit køleskab. Pynt med lidt ekstra ristede kokosflager. Sæt dem på køl til chokoladen er stivnet. Opbevar dem i køleskaber, så chokoladen ikke smelter.

Tilberedningstid - 30 min.

16 stk.

INGREDIENSER:

       
1 Kokosmel 150 g.

 

 

2 Ristede kokos flager 50 g.

 

 

3 Vaniljepulver 1 tsk.

 

 

4 Puffede quinoa 50 g.

 

 

5 Chiafrø 30 g.

 

 

6 Kokosmælk på dåse - kun den fede del 1 dåse.

 

 

7 Mandelsmør 4 spsk.

 

 

8 Chokolade - sukkerfri - Hakket 50 g.  


Toping

       
1

Chokolade - sukkerfri - 90 % - mælkefri - Vegan - Glutenfri

(Hvad man er til)

150 g.

 

 

2 Ristede kokosflager 2 spsk.

Læs mere →

Chokolader med kun 4 ingredienser

Trine Hvornum

Chokolader med kun 4 ingredienser - Virkelig hurtig lækker chokolade med kun 4 ingredienser.

FREMGANGSMÅDE:

Start med at vej kokos creme og peanut butter af. Kom det op i en skål eller lign. Så det kan komme op i en kasserolle i vandbad. Jeg har sådan en fra Blomsterberg med håndtag på, som man lige sætter på gryden, den er ret smart. Kom chokoladen ved og smelt de 3 ingredienser over vandbad. Når det er smeltet, så hæld kokosmel i, rør det godt rundt. Fordel det op i små chokolade forme, eller måske en bradepande beklædt med bagepapir, så kan den bare skæres ud i mindre stykker. Så skal de sættes på køl til de er stivnet helt.

Opbevares på køl.

Tilberedningstid - 10 min.

Antal 40 små stk.

INGREDIENSER:

Læs mere →

Trøffeltrekanter - Lækre trøffeltrekanter

Trine Hvornum

Trøffeltrekanter - Lækre trøffeltrekanter lavet af 500 g hjemmelavet nougat              (opskriften finder du herunder) Smelt det i en gryde på laveste trin sammen med chokolade. Hak mandler, hasselnødder og paranødder. Bland alle ingredienserne sammen. Beklæd et rugbrødsform eller lign med bagepapir. Hæld i i formen, sæt den på køl til den er stivnet helt. Halveret den på langs og skær små fine trekanter ud med en skarp kniv.

Opbevares på køl.

Madlavningstid: 20 min. Antal serveringer: 48 stk.

 Ingredienser

Ingrediens Mængde
1
2
3
4
5
6

 

Opskrift på sukkerfri nougat HER

Læs mere →

P - Tærter - Sukkerfri

Trine Hvornum

P - Tærter - Sukkerfri - En af min ynglings slik er p - tærter. Vi har dog ikke brug for al de raffinere sukker, der ikke gavner nogen. Denne skønne slik er super let og lave, prøv endelig at lav den med børnene, hold dem væk fra den varme chokolade, så de ikke brænder sig på den. Det er en super populær Fredags slik herhjemme hos børnene. Start med at smelt chokoladen over et vandbad. Husk der må ikke komme vand ned til chokoladen. Når chokoladen er smeltet tag en spsk og sæt 12 stk. store chokolade knapper. Klip skumfiduserne, og sæt dem i en blomst ned i chokolade. Tag en håndfuld peanuts 10 g til hver chokolade, sæt dem oven på skumfiduserne. Hæld lidt chokolade henover, så peanuts ikke kan falde ned. Sæt dem på køl kort tid. Tag en udstikker og stik chokoladerne ud, så de bliver fine runde uden de er flydt ud. Dyp dem ned i skålen i det sidste chokolade, sådan at de bliver helt dækket til. Sæt dem på køl igen.

Tilberedningstid - 30 min

12 stk.

INGREDIENSER:

       
1 Chokolade - Sukkerfri - eller 90 % 200 g.

 

 

2 Skumfiduser - sukkerfri 75 g.

 

 

3 Peanuts - Saltede 120 g.

Læs mere →

Marcipan - Hjemmelavet -Glutenfri - Laktosefri - Sukkerfri

Trine Hvornum

Marcipan - Hjemmelavet, uden gluten, laktose og sukkerfri - Lækker hjemmelavet marcipan - Start med at sætte de 200 g mandler over i det kogte vand. Lad det stå lidt, begynd og smut mandlerne. Læg dem på et rent og viskestykke så det kan suge det overskydende vand. Kør dem igennem en kraftig blender, foodprocessor eller lign. Det skal ende med at blive fint mandelmel. Mandlerne kommes i en skål, tilsæt lidt æblemos, meget lidt af gangen, ælt det godt. og tilføre mere hvis der er brug for det. Smag på det, og hvis det er yderst nødvendigt tilsættes lidt sukrin eller andet lign. søde middel. Sæt det på køl, og når den er fast kan du lave konfekt eller lign.Forsøg endelig med Lakrids pulver i, hindbærpulver, frugt stykker, gojipulver, hvedegræs, hakkede nødder, Hakket chokolade eller andet godt.

 

INGREDIENSER:

       
1 Mandler 200 g.

 

 

2 Æblemos  1 - 2 spsk.

 

 

3 Evt. lidt Sukrin eller lign hvis du trænger til det skal være sødere. Evt. lidt.

 

 

4 Vand 1 Liter kogende  

 

Læs mere →

Nødder med chokolade

Trine Hvornum

Nødder med chokolade - Smelt Chokoladen ved svag varme over et vandbad. Det er lettest hvis du hakker dem inden, så går det hurtigere. Husk der ikke må komme vand op til chokoladen. Hak nødderne groft, og kom dem evt. på en tør pande for at riste dem. Bland dem med chokoladen, kokosmel og chiafrø. Kom det på bagepapir i små toppe eller kom det i en beklædt bradepande, så kan man skære af den som en kage, og sæt det på køl, til den er stivnet helt.

Opbevares på køl.

Tilberedningstid – 20 min.

Ingredienser

       
1 85 % chokolade / 90 % eller sukkerfri / Vegan / Laktosefri/ Glutenfri 200 g.

 

 

2 Mandler 1/2 dl.

 

 

3 Hasselnødder 1/2 dl.

 

 

4 Pekannødder 1/2 dl.

 

 

5 Cashewnødder 1/2 dl.

 

 

6 Paranødder 1/2 dl.

 

 

7 Valnødder 1/2 dl.

 

 

8 Chiafrø 1/2 dl.

 

 

9 Kokosmel 1 dl.

 

 

10 Macadamia nødder 1/2 dl.  

 

 

Læs mere →

Chokolade peanuts

Trine Hvornum

Chokolade peanuts - Så er det chokolade tid. Der er altid perfekt at have hjemmelavede chokolader på køl, man kan aldrig vide hvornår man får brug for dem. De er super lette at lave. Start med at smelt kokosolie ved svag varme i en lille gryde, og kom de øvrigt ingredienser ved. Lad det smelte helt. Kom chokolademassen i små chokolade forme. Jeg havde en silikone form til mini chokolader. Sæt den i fryseren eller på køl til de er stivnet. Opbevares på køl, da de smelter ved stuetemperatur. Nyd lækre chokolader der smelter på tungen.

Tilberedningstid – 20 min.

20 stk. små chokolader

Ingredienser
       
1 Kokosolie 2 spsk. med top.  
2 Honning 1 spsk.  
3 Peanut butter - chrunchy 4 spsk. med top.  
4 Kakaopulver 1 spsk.  

Læs mere →